Hírek

Sajtóközlemény

Európai Uniós támogatásból újul meg a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola iskolaépülete valamint az iskolaépület energetikai rendszere.

A kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola 105.435.419 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerén keresztül. Az erről szóló Támogatói Okirat 2014. május 26-án lépett hatályba. A projekt megvalósításához szükséges forrást az Európai Regionális Fejlesztési alap és a Magyar Kormány költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Az elfogadott támogatás intenzitása 100%.

A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola Európai Uniós forrás segítségével korszerűsíti az iskolaépületet, valamint az iskolaépület energetikai rendszerét az „Iskolaépület hőtechnikai adottságainak javítása és megújuló energiafelhasználás bevezetése a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskolában” c. projekt keretében. Az iskolaépület korszerűsítése magában foglalja a külső nyílászárók kicserélését illetve felújítását a jelenlegivel megegyező új nyílászárókra. Az újonnan beépítésre kerülő külső nyílászárók hőszigetelő üvegezéssel készülnek, megjelenésükben megegyeznek majd a régi nyílászárókkal, így biztosított a helyi műemlékvédelmi előírásoknak való megfelelés. Az iskolaépület hőtechnikai adottságainak javítása érdekében sor kerül továbbá a teljes padlásfödém utólagos hőszigetelése. A Projekt során az iskolaépület fűtési rendszere is felújításra kerül. A meglévő, földgáztüzelésű kazánok mellé beépítésre kerül egy szilárd biomassza kazán, mely kiváltja a földgáztüzelésű kazánokat, szükség esetén azokkal együtt biztosítja az Iskola fűtését. A korszerűsítés a fűtőtestek szabályozhatóságának javítását is magába foglalja. Az elektromos energia költségeinek csökkentése érdekében továbbá kialakításra kerül egy HMKE (Háztartási Méretű Kiserőmű) méretű napelemes rendszer. Segítségével az Iskola saját maga termelheti meg a működéséhez szükséges villamos energiát.

A kivitelezési munkálatok novemberben kezdődtek, és a tervek szerint 2015. április 30-ig befejeződnek. A Projekt eredményeként csökken az Intézmény energiafelhasználása és károsanyag-kibocsátása. A Projekt ezen kívül hozzájárul a Hazai megújuló energiahányad növeléséhez.

Elérhetőség:
Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola
Cím: 6000 Kecskemét, Szent Imre u. 9.
Telefon: +36 (76) 505-736, +36 (30) 678-1756
E-mail: szentimre@szentimre-kmet.sulinet.hu
Honlap: http://www.sztimre-kmet.hu


2015. április 30.

SZENT IMRE KATOLIKUS ÓVODA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA, KECSKEMÉT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Befejeződöztt a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola iskolaépületének, valamint az iskolaépület energetikai rendszerének korszerűsítése

A kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola 105.435.419 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerén keresztül. Az erről szóló Támogatói Okirat 2014. május 26-án lépett hatályba. A projekt megvalósításához szükséges forrást az Európai Regionális Fejlesztési alap és a Magyar Kormány költségvetése társfinanszírozásban biztosította.


Befejeződött a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola Európai Uniós és Hazai költségvetési forrásból megvalósuló energetikai projektje. A projekt eredményeként elkészült egy háztartási méretű kiserőmű teljesítményű napelemes rendszer, valamint telepítésre került egy biomassza kazán. Ezen rendszerek megújuló energia segítségével biztosítják az iskolaépület villamos energia és fűtés szükségletét. Ezen kívül kicserélésre (helyenként felújításra) kerültek az iskola külső fa nyílászárói, valamint megvalósult az épület padlásfödémjének utólagos hőszigetelése. Ez utóbbi munkálatoknak köszönhetően csökken az iskolaépület éves energiafogyasztása.

A kivitelezési munkálatok 2015. április 30-án fejeződtek be, a pénzügyi elszámolásra pedig május hónapban kerül sor.


Elérhetőség:
Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola
Cím: 6000 Kecskemét, Szent Imre u. 9.
Telefon: +36 (76) 505-736, +36 (30) 678-1756
E-mail: szentimre@szentimre-kmet.sulinet.hu
Honlap: http://www.sztimre-kmet.hu/Biomassza kazán


Napelem


Nyílászáró csere


Padlás szigetelés

Skip to content