Covid,  Hírek

Protokoll a digitális oktatás idejére

Diákoknak

1. A tanulói hozzáférés generálása után jelentkezz be az intézményi felületre (Google Classroom) és a téged érintő tanulói csoportokba.

2. A digitális oktatás az iskolai munka egy új formája, ennek megfelelően alakítsd ki a napirendedet.

3. Kövesd nyomon a konzultációs időpontokat és a határidőket a Google Classroomban.

4. Amennyiben valamilyen határidőt nem tudsz teljesíteni (egészségügyi, családi, technikai vagy egyéb okból), azt mailben, vagy telefonon jelezd a szaktanárodnak és az osztályfőnöködnek.

5. Ha a dolgozat megírásában nem tudsz részt venni (egészségügyi, családi, technikai vagy egyéb személyes okból), akkor kérd meg szüleidet, hogy előre jelezzék ezt a szaktanárnak.

6. Az online tanórák és konzultációk megtartását az iskola által kialakított G Suite for Education rendszerben tervezzük, s ehhez a MEET alkalmazást, illetve a Classroom-felületet fogjuk használni.

7. Ezeken az alkalmakon a részvétel kötelező. Indokolatlan hiányzás esetén a szaktanár értesíti az osztályfőnököt és az iskolavezetést.

8. Munkád értékelése az iskolában szokásos osztályozási módon történik.

9. A közvetített órákat, előadásokat semmilyen formában nem rögzíthetitek, nem tárolhatjátok, hiszen azok a hagyományos oktatás keretében sem kerülnek megőrzésre.

Amennyiben az online oktatásban részesülő diák, szülői felügyeletet gyakorló személy a valós idejű közvetítést mégis rögzíti, vagy jogosulatlanul felhasználja, úgy önállóan felel annak iskolai szankciói, szerzői jogi, adatvédelmi jogi, és esetleges büntetőjogi jogkövetkezményeiért is! Az online órák megosztása csak az iskolavezetés és az órát tartó pedagógus tudtával, beleegyezésével és írásbeli engedélyével történhet! E szabály be nem tartása (akár ha te csak „viccből, vagy poénból is csináltad”), minden esetben eljárást von maga után. Ha valamit nem értesz, a tanárodtól a megbeszélt módon kérj segítséget!

10. Digitális tanrendben is órarend szerint tanítunk. Digitális órarendedet és online óráidat a Classroomban és a Google Naptárban is nyomon követheted. A tanítási nap 8.00-16.00-ig tart. Ezt az időintervallumot használd a tanáraiddal való kapcsolattartásra, (pl. Classroom) vagy segítségkérésre.

11. És ne feledd: nem vagy egyedül, ha szükséged van rá, kérj segítséget, dolgozz együtt osztálytársaiddal, amikor csak teheted! Jó munkát, eredményes egyéni és/vagy csoportos tanulást kívánunk!

Tanítóid, Tanáraid, az igazgatóhelyettesek: Edit néni, Márti néni,
és az igazgató: Zsolti bácsi

Skip to content